View Issue Details

IDProjectCategoryLast Update
0023531AI War 2Crash/ExceptionAug 10, 2020 12:51 pm
ReporterLord Of Nothing Assigned To 
Severityminor 
Status newResolutionopen 
Product Version2.116 GOG Networking Done 
Summary0023531: Exception with "Custom Start" button if mods or expansions are disabled.
DescriptionThe short version: Disabling previously enabled mods or expansions causes the following error message and prevents me from creating custom start games.

Debug log attached for all this, but the main message here is this one, it's identical every time as far as I can see.
8/10/2020 11:06:16 AM Error on button click: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object
  at Arcen.AIW2.Core.World_AIW2.GenerateMap (Arcen.AIW2.Core.Tutorial TutOrNullToUse) [0x000c6] in <dc82ba80a29b499c890fb26ce57c62f1>:0
  at Arcen.AIW2.Core.Engine_AIW2.LoadGameNoCampaignNameSet (System.String FullSaveGameName, Arcen.AIW2.Core.StartWorldSource1 StartSource1, Arcen.AIW2.Core.StartWorldSource2 StartSource2) [0x00361] in <dc82ba80a29b499c890fb26ce57c62f1>:0
  at Arcen.AIW2.External.Window_MainMenu+bCustomStartGame.StartCustomGame (System.Boolean StartInSinglePlayer) [0x00078] in <2bceaf7f23c64d2aa2eefa99836f9f51>:0
  at Arcen.AIW2.External.Window_MainMenu+bCustomStartGame.HandleClick_Subclass (MouseHandlingInput input) [0x00001] in <2bceaf7f23c64d2aa2eefa99836f9f51>:0
  at Arcen.AIW2.External.ButtonAbstractBase.HandleClick (MouseHandlingInput input) [0x0000f] in <2bceaf7f23c64d2aa2eefa99836f9f51>:0
  at Arcen.Universal.ArcenUI_Button.OnClick (UnityEngine.EventSystems.PointerEventData eventData) [0x00029] in <6e421d499082435eaafed7b80f3211bc>:0
  at Arcen.Universal.ArcenUI_Button.OnPointerClick (UnityEngine.EventSystems.PointerEventData eventData) [0x00012] in <6e421d499082435eaafed7b80f3211bc>:0

The full story here:
I am currently having an issue with custom games - specifically, clicking on the "Custom Start" option in the main menu causes the error message shown, and nothing further happens.

It started as being that I get the error unless I have Spire Railgun Shop enabled, in which case there were no issues.

I was wondering if this was caused by the previous game having been played and completed with SRS enabled - This wasn't too much of a problem, since SRS is entirely player-elective, but I then started testing further - the same issue shows up with SRS enabled, but with The Spire Rises disabled, though this could be due to SRS's dependencies on TSR. However, the same issue also occurred with both TSR and SRS disabled - custom start still does not work, but in this case It's unclear if it's only the absence of SRS that is causing the issue, of course.) So it's certainly making it impossible to disable TSR for me, and might be an issue with disabling mods/expansions more generally. Further testing needed:

What did succeed in resolving part of the issue was deleting _Internal in my PlayerData\Save folder, (after having already disabled the mod in game and allowing the game to close), and letting it create a new one when starting the game again. This got me to a situation where SRS being enabled was no longer required to use the new game button, but that was with TSR still enabled.

This in turn allowed me to test disabling TSR in isolation, from a situation in which I knew SRS was not involved and, sure enough, the same error appears again if I disable TSR. In this case, however, deleting _Internal in my PlayerData\Save folder does not fix the issue.
TagsNo tags attached.

Activities

Lord Of Nothing

Aug 10, 2020 6:26 am

reporter  

ArcenDebugLog.txt (540,281 bytes)

Lord Of Nothing

Aug 10, 2020 12:47 pm

reporter   ~0058031

What does fix the issue with both TSR and SRS disabled, is to grab one of the purely base game starts, save a game as it, and use the "lobby" option from that save.

Issue History

Date Modified Username Field Change
Aug 10, 2020 6:26 am Lord Of Nothing New Issue
Aug 10, 2020 6:26 am Lord Of Nothing File Added: ArcenDebugLog.txt
Aug 10, 2020 12:47 pm Lord Of Nothing Note Added: 0058031
Aug 10, 2020 12:51 pm Lord Of Nothing Description Updated View Revisions

Debug Log

Number Execution time Caller Event
PLUGIN-10SMFAuth SMFAuth.php:55 SMFAuthPlugin->auto_login()SMFAuth Initializing
PLUGIN-20SMFAuth SMFAuth.php:59 SMFAuthPlugin->auto_login()SMF Settings loaded from /home/arcengames/public_html/forums
PLUGIN-30SMFAuth SMFAuth.php:147 SMFAuthPlugin->decodeCookie()Cookie doesn't exist! Is the user logged into the forums?